Αναζήτηση ''Ίασης'': η κοινωνική νομιμοποίηση ομοιοπαθητικής στην Μυτιλήνη - Λεμονάκος, Νικόλαος (2015)
Η έλευση τηςομοιοπαθητικής είναι σχεδόν πρόσφατη στο ελληνικίο σύστημα υγείας. Η συνεχής διάδοσή προκάλεσε την ηγεμονία βίο-ιατρικής στην ιατρική περίθαλψη. Η έννοια της θεραπείας αποτελεί κατι διαφορετικό για τον ασθενή, την οικογένειά του ή τον αντιπρόσωπο οποιουδήποτε άλλου θεραπευτικού συστ'ηματος. Ο ασθενής και το ιατρικό σύστημα που είναι στη διάθεσή του είναι ενσωματωμένοι σε ένα πολιτισμικό οικοσύστημα. Η εξουσιοδοτημένη γνώση εν μέρει δημιουργείται την έρευνα την επιστημονική γλώσσα και την επαγγελματική εικόνα. Παρόμοιες πρακτικές ακολουθήθηκαν και στην περιπτωση της ομοιοπαθητικής στην Μυτιλήνη