Η μουσουλμανική περιουσία στη Λέσβο και η τύχη της τον 20ό αιώνα: το παράδειγμα των Μυστεγνών - Βαρλάμης, Αλέξανδρος (2015)
Η τύχη της μουσουλμανικής περιουσίας των Μυστεγνών της Λέσβου που εγκαταλείφθηκε στο νησί μετά την ενσωμάτωσή του στην ελληνική επικράτεια και κυρίως μετά τη συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923.