Agnolo Bronzino: τέχνη και κοινωνία στη Φλωρεντία του 16ου αιώνα - Κάκαρη, Αικατερίνη (2015)
Η ζωή και το έργο του Agnolo Bronzino, αυλικού ζωγράφου των Μεδίκων (16ος αιώνας). Αναφορά στην Φλωρεντινή κοινωνία, υπό το πρίσμα του εν λόγω καλλιτέχνη. Ο Bronzino φιλοτέχνησε τα πορτραίτα της δουκικής οικογένειας με βάση την τεχνοτροπία του μανιερισμού. Χαρακτηριστικό της τέχνης του ήταν οι δυσνόητες και περίπλοκες αλλιγορικές του απεικονίσεις. Ο Agnolo Bronzino, δημιούργησε χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές τέχνης, όπως την ποίηση