Η αντιμετώπιση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ στο χώρο του νηπιαγωγείου και στις 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού: επιστημονικά δεδομένα και εκπαιδευτικές πρακτικές - Θεοδοσιάδου, Ναταλία - Δανάη (2015)
Στο βιβλιογραφικό μέρος της παρούσας εργασίας δίνεται ο ορισμός της διαταραχής και γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή.Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην κλινική εικόνα των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, στην αναπτυξιακή τους πορεία και στα διαγνωστικά κριτήρια. Παρουσιάζεται η επιδημιολογία της διαταραχής,οι διαφυλικές διαφορές, τα πιθανά αίτια, η συννοσηρότητα, η διάγνωση και η σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση. Στο υπόλοιπο τμήμα του θεωρητικού μέρους παρατίθενται τα επιστημονικά δεδομένα σε σχέση με τις τεχνικές διαχείρισης/αντιμετώπισης μαθητών/τριών με ΔΕΠ-Υ. Στο ερευνητικό μέρος της εργασίας, παρουσιάζεται ο σκοπός, οι στόχοι, η ερευνητική υπόθεση, τα χαρακτηριστικά του δείγματος και το ερευνητικό εργαλείο. Τέλος, περιγράφεται η διαδικασία συλλογής των δεδομένων, καταγράφονται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας και ακολουθεί η συζήτηση.