Έμφυλες αναπαραστάσεις στο έργο δημιουργών της Μεσογείου: "Η Φόνισσα" του Παπαδιαμάντη και "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Λόρκα - Αναγνώστου, Σοφία (2015)
Η εργασία αυτή ήταν μια απόπειρα να εξετάσουμε τις αναπαραστάσεις των φύλων και ιδιαίτερα, των γυναικών στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και στην Ισπανία, από έργα του Παπαδιαμάντη και του Λόρκα. Ύστερα από την απόπειρά μας αυτή, διαπιστώσαμε πως τα έργα των καλλιτεχνών αυτών συνδέονται άμεσα παρόλη την απόσταση που χωρίζει τους δημιουργούς τους, καθώς και τα δύο μας δείχνουν κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι γυναίκες στην τότε κοινωνία.