Η επίδραση του περιβάλλοντος στην παιδική επιθετικότητα - Φωτεινός, Νικόλαος (2015)
Η παρούσα εργασία παρουσιάζει το πρόβλημα παιδικής επιθετικότητας, προσδιορίζει παράγοντες που την ενισχύουν, τρόπους με οποίους εκδηλώνεται καθώς και τη συμβολή συμπεριφοράς των γονιών στην ενίσχυση ή αποτροπή του προβλήματος. Υπάρχουν περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιθετικότητα; Ποιοι γονείς έχουν επιθετικά παιδιά; Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η επιθετικότητα; Πρέπει όταν μιλάμε για ολιστικότητα να συμπεριλαμβάνουμε και την επιθετικότητα; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία η παρούσα εργασία δίνει απαντήσεις.