ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα): στάσεις και αντιλήψεις των εκπαιδευτικών - Δέδε, Μαρία - Εμμανουήλ (2015)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αναφέρεται στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ). Η διαταραχή αυτή, αποτελεί τη συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή της παιδικής ηλικίας και έχει απασχολήσει τους ειδικούς διαφόρων κατευθύνσεων που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου περισσότερο από κάθε άλλη διαταραχή. Στην παρούσα εργασία, συμπεριλήφθηκε ερευνητική μελέτη πάνω στις στάσεις και στις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το θέμα.