Η ένταξη των παιδιών με αυτισμό στο γενικό νηπιαγωγείο - Πηλιχού, Σοφία (2015)
Το παρόν πόνημα αποτελεί πτυχιακή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η συγκεκριμένη μελέτη χωρίζεται σε δύο αλληλένδετα μέρη. Το πρώτο μέρος, πραγματεύεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό. Το δεύτερο μέρος, αναφέρεται στη σπουδαιότητα της ένταξης των παιδιών αυτών στο γενικό νηπιαγωγείο καθώς και στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευσή τους.Επιδίωξη της παρούσας μελέτης είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τμήματα ένταξης των νηπιαγωγείων για να υποδεχτούν και να εκπαιδεύσουν παιδιά με αυτισμό, καθώς και το βαθμό στον οποίο ωφελούνται αυτά τα παιδιά από την ένταξη, κατά την άποψη των εκπαιδευτικών.