Ήρωες και ηρωίδες με κινητικά προβλήματα σε μυθιστορήματα για παιδιά - Γακοπούλου, Αριστέα (2015)
Πραγματοποιείται μια ανάλυση των στάσεων και αντιλήψεων της οικογένειας, της πολιτείας, της ομάδας των συνομηλίκων και του κοινωνικού περίγυρου απέναντι στα παιδιά με αναπηρίες όπως παρουσιάζονται μέσα από τα παιδικά μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας.