Τα όργανα του εκπαιδευτικού σχεδιασμού στην ενωμένη Ευρώπη - Κοντάκος, Θεόδωρος (2015)
Ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής των κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται σε κεντρικό επίπεδο από συγκεκριμένα όργανα. Τα όργανα αυτά έχουν συγκεκριμένη δομή και συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας. Τα όργανα αυτά δημιουργούν συγκεκριμένα προγράμματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως είναι λογικό τα όργανα αυτά και η προσπάθεια κεντρικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού επηρεάζει και την Ελλάδα. Στην εργασία αυτή γίνεται μια προσπάθεια να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο ο τρόπος λειτουργίας αυτών που προαναφέραμε και ο σκοπός και τα αποτελέσματά τους.