Δυσλεξία - Μιχαλοπούλου, Ευγενία (2015)
Στην αρχή της εργασίας, αναλύεται η έννοια της δυσλεξίας, καθώς και οι ψυχολογικές δομές της αναγνωστικής λειτουργίας. Παρατίθενται οι μορφές των δυσλεξικών συμπεριφορών και τα αίτια της δυσλεξίας. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται η διάγνωση της δυσλεξίας, η οποία εντοπίζεται τόσο στον προφορικό και στον γραπτό λόγο όσο και στην ανάγνωση, καθώς και οι εναλλακτικές μέθοδοι εκμάθησης. Τέλος, κύριος στόχος της παρούσας εργασίας είανι η προσέγγιση του προβλήματος της δυσλεξίας από την πλευρά των γονέων, των εκπαιδευτικών και των θεραπευτών, καθώς και ο τρόπος που αυτή το αντιμετωπίζουν.