Το διαζύγιο σε μυθιστορήματα της ελληνικής εφηβικής λογοτεχνίας - Κωνσταντινίδου, Αναστασία (2015)
Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως στόχο να καταδείξει το πως αποτυπώνεται το φαινόμενο του διαζυγίου σε βιβλία για νέους και τι επιδράσεις μπορεί να έχει ένα διαζύγιο τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Η έρευνα έγινε μέσα από την ανάλυση των βιβλίων, "Σπίτι για Πέντε" της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και "33" του Μάνου Κοντολέοντα.