Βασικές διδακτικές αρχές μάθησης και διδασκαλίας παιδιών με ειδικές ανάγκες: απόψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής των σχολικών μονάδων της Ρόδου - Οικονόμου, Ειρήνη - Νικόλαος (2015)
Αρχικα, αναλυουμαι το πρωτο μερος τησ πτυχιακης δηλαδη τις διδακτικες αρχες που αφορουν παιδια με ειδικες αναγκες μια προς μια, τι προσφερει η καθεμια απο αυτες και σε ποιες περιπτωσεις τις χρησιμοποιουμε. Στη συνεχεια, δηλωνουμε τα συνδρομα που εμφανιζονται πιο συχνα σε παιδια προσχολικης ηλικιας, βλεποντας τα χαρακτηριστικα του καθενος και πως γινεται η διαγνωσης τους, καθως και με ποιο τροπο τα αντιμετωπιζουμε. Στο τελευταιο κομματι (ερευνητικο) κανοντας μια ερευνα σε εκπαιδευτικους ειδικων, δημοτικων, λυκειων, νηπιαγωγειων σχολειων και επαγγεματικων εκπαιδευτηριων. Συλλεγοντας τα αποτελεσματα και αναλυοντας τα, βγηκαν καποια συμπερασματα τα οποια ειναι ικανα να χρησιμοποιηθουν σε επομενες ερευνες αλλα και να θεωρηθει ωσ βαση για περαιτερω αναλυση και διερευνηση του θεματος