Ιζηματολογική και γεωχημική ανάλυση επιφανειακών ιζημάτων στο υφαλοκρηπιδικό σύστημα του βορειοδυτικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας - Μπαιραμίδης, Στυλιανός (2015)
Από 14 δείγματα επιφανειακού ιζήματος τα οποία ελήφθησαν με την χρήση αρπάγης Van-Veen, κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου του 2004, σε αποστολή του ωκεανογραφικού σκάφους «Αιγαίο», από το βορειοδυτικό τμήμα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Μαύρης Θάλασσας, ανάμεσα στους ποταμούς Δούναβη και Δνείστερο, πραγματοποιηθήκαν αναλύσεις κοκκομετρίας, ορυκτολογίας και μέτρησης των συγκεντρώσεων, οργανικού άνθρακα, ιχνοστοιχείων, κύριων στοιχείων, Βαρέων μετάλλων και ανθρακικών. Όλη η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο ιζηματολογίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο του 2007.