Η σημασία της συνδεσιμότητας στον ανταγωνισμό ειδών φυτοπλανγκτού: προσέγγιση με μοντέλο δύο διαμερισμάτων μονοκατευθυντικής ροής - Νιάκος, Συμεών (2015)
Η λέξη σύστημα χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των ανθρώπων ως μια ολότητα που αποτελείται από επί μέρους τμήματα, τα οποία συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.