Ανάλυση χρονοσειρών και πρόβλεψη εκφορτώσεων μικρών πελαγικών ειδών στο Βόρειο Αιγαίο - Κοκκάλης, Αλέξανδρος (2015)
Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η ανάλυση των χρονωσειρών εκφορτώσεων τεσσάρων μικρών πελαγικών ειδών (γαύρος, σαρδέλα, σαυρίδι, σκουμπρί) στα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας και η κατασκευή μοντέλων ARIMA. Εγίνε μια προσπάθεια να αναλυθούν οι συγκεκριμένες χρονοσειρές με αφαιρεμένους τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους γίνεται η αλιεία των παραπάνω ειδών μόνο ως παρά-αλίευμα, και να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει καλής ποιότητας πρόβλεψη χρησιμοποιώντας έτη διάρκειας εννέα μηνών. Τα αποτελέσματα της εργασίας έδειξαν ότι τα μοντέλα εφαρμόστηκαν στα δεδομένα με επιτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις και επίσης κατάφεραν να προβλέψουν ικανοποιητικά τις εκφορτώσεις της περιόδου επιβεβαίωσης.