Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον ελλαδικό χώρο - Ηλιοπούλου, Αναστασία (2015)
Η πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την παρουσίαση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον ελλαδικό χώρο. Δηλαδή, την ενημέρωση για τις νέες τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται καθώς και για τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση τους. Ο κύριος στόχος είναι η ανάδειξη των τεχνολογιών αυτών και το πώς συμβάλλουν θετικά σε οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι επιπτώσεις που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση των συμβατικών καυσίμων και οι στόχοι που έχουν τεθεί παγκοσμίως έτσι ώστε να γίνεται χρήση άλλων μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε διάφορες μορφές ενέργειας που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα.Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται η αντιμετώπιση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την κοινωνία καθώς και τα οφέλη που προσκομίζουν από αυτές.Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το πώς είναι η Ελλάδα σήμερα και το πώς θα είναι στο μέλλον σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα. η ενεργειακή εικόνα της και τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται ο τρόπος που η πράσινη επιχειρηματικότητα συμβάλλει στις επιχειρήσεις και προσδίδει θετικά αποτελέσματα.