Συμβολή στην καταγραφή και μελέτη των προτύπων βιοποικιλότητας στην παράκτια ζώνη του Στενού της Μυτιλήνης - Βασιλειάδου, Κατερίνα (2015)
Από το 2003 ξεκίνησε μια ερευνητική δραστηριότητα που σαν στόχο έχει την διερεύνηση της βιοποικιλότητας σε σκληρό υπόστρωμα στο Στενό της Μυτιλήνης και ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με τις μεγαβενθικές κοινότητες που βρίσκονται στην περιοχή μελέτης (Καλαντζή, 2004). Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν: - η εξέταση και η περιγραφή των μακροβενθικών οργανισμών που ζουν στην υποπαραλιακή ζώνη σε ακτές με σκληρό υπόστρωμα, - η ανάλυση τόσο στην ποιοτική όσο και στην ποσοτική σύσταση των πληθυσμών σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, - η εκτίμηση της βιοποικιλότητας, - η συσχέτιση των βιοτικών παραμέτρων με τις αβιοτικές παραμέτρους - η συσχέτιση των αποτελεσμάτων με εκείνα που προέκυψαν από την εξέταση των μεγαβενθικών κοινοτήτων της περιοχής μελέτης. Η ανάλυση, έλαβε χώρα στα εργαστήρια βιολογίας του Τμήματος Επιστήμης της Θάλασσας.