Ετήσια διακύμανση μικροβιακής ποιότητας, νερών κολύμβησης σε περιοχές που εκβάλλουν χείμαρροι και επίδραση των βροχοπτώσεων στο μικροβιακό φορτίο των νερών κολύμβησης - Παπιγγιώτη, Όλγα (2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία διερευνήθηκε η ετήσια διακύμανση της μικροβιακής ποιότητας νερών κολύμβησης σε επτά σταθμούς όπου εκβάλλουν χείμαρροι και μελετήθηκε η επίδραση της βροχόπτωσης σε νερά κολύμβησης.Οι σταθμοί δειγματοληψίας αποτελούν θαλάσσιες περιοχές όπου εκβάλλουν χείμαρροι και βρίσκονται στο στενό της Μυτιλήνης.Το μικροβιακό φορτίο μετρήθηκε σε δείγματα θαλασσινού νερού μετά από βροχόπτωση. Για το προσδιορισμό της μικροβιολογικής ποιότητας νερών κατάλληλα για κολύμβηση, χρησιμοποιούνται δείκτες μικροοργανισμοί. Τα κολοβακτηριοειδή και οι κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι είναι τέτοιου είδους μικροοργανισμοί.Τα αποτελέσματα των αναλύσεων πού έγιναν στους επτά σταθμούς , έδειξαν ότι ο αριθμός των μικροοργανισμών που μετρήθηκαν ήταν εντός των ορίων των πρότυπων ποιότητας νερών κολύμβησης που ορίζει η Ελληνική νομοθεσία. Ακόμη έγινε εκτίμηση της ποιότητας νερού και εκτός κολυμβητικής περιόδου και σύγκριση του με τους μήνες κολυμβητικής περιόδου.