Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εξόρυξη φυσικού αερίου - ΑΟΖ Κύπρου - Κλαγγίδου, Μαρίνα (2015)
Συλλογή στοιχείων που αφορούν τον εντοπισμό, την περιγραφή αλλά και την αξιολόγηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που μπορεί να προκύψουν από τα προγράμματα αδειοδότησης, αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως επίσης και εισηγήσεις για την πρόληψή τους.Επιπλέον, την περιγραφή δραστηριοτήτων αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, την περιγραφή του περιβάλλοντος και των διαθέσιμων περιβαλλοντικών πληροφοριών τηςπεριοχής ενδιαφέροντος στην ΑΟΖ της Κύπρου και τέλος εντοπισμό πιθανών ελλείψεων(όσον αφορά στοιχεία ή ακόμη και ανακρίβειες των υφιστάμενων πληροφοριών) τα οποίαθα πρέπει να μελετηθούν σε επιπρόσθετες μελέτες.