Αναγνώριση και πληθυσμιακή κατανομή τρηματοφόρων στην περιοχή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης - Αναστασάκος, Διονύσιος (2015)
Σε αυτή την πτυχιακή εργασία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προσπάθεια μελέτης και καταγραφής των ειδών και των γενών τρηματοφόρων (η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε έναν πυρήνα μήκους 62 cm, τον πυρήνα AS-16), τα οποία υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης. Επίσης πραγματοποιήθηκαν καταγραφές των πληθυσμών των ειδών των βενθικών και των πλαγκτονικών τρηματοφόρων, ανά βάθος δείγματος, καθώς και συσχετισμοί και ομαδοποιήσεις των πληθυσμών αυτών. Ακόμα παρατηρήθηκε και σχολιάστηκε ο συσχετισμός των γεωλογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με το γεγονός ότι στα κατώτερα βάθη-δείγματα του πυρήνα AS-16, δε βρέθηκαν καθόλου τρηματοφόρα.