Τύχη φαρμακευτικών ουσιών στο θαλάσσιο περιβάλλον: είσοδος-μεταφορά-μετασχηματισμός - Σκαράκης, Ελευθέριος (2015)
Στη παρούσα πτυχιακή εργασία επιχειρήθηκε ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας με σκοπό την συλλογή στοιχείων σχετικά με την τύχη τεσσάρων φαρμακευτικών ουσιών (Carbamazepine, Ibuprofen, Diclofenac, Sulfamethoxazole) στο υδάτινο περιβάλλον, καθώς και τις πιθανές διεργασίες των ουσιών αυτών μέσα στα υδάτινα συστήματα. Επιχειρήθηκε επίσης η μελέτη της τάσης που επικρατεί, στον επιστημονικό χώρο, σε σχέση με την έρευνα για τις ουσίες αυτές.