Διερεύνηση προτύπων ποικιλότητας κοραλλιγενούς βιοκοινότητας στη ΒΑ Λέσβο (Ξέρα Παλιού) - Ασπουγάλη, Σουλτάνα (2015)
Διερευνήθηκε η βιοποικιλότητα της κοραλλιγενούς βιοκοινότητας της Ξέρας του Παλιού (ΒΑ Λέσβο). Συλλέχθηκαν δείγματα από τα 10, 20 και 30 μέτρα και αναγνωρίστηκαν τα είδη των Μακροφυκών, Μαλακίων και Πολυχαίτων. Εκτιμήθηκε η βιοποικιλότητα με τη χρήση των δεικτών Shannon-Wiener (H'), Piellou (J'), Simpson 1-λ' και Hill (N1). Ακόμη εφαρμόστηκαν οι μέθοδοι ανάλυσης Cluster και MDS.