Συγκριτική αύξηση των ειδών Pseudo-nitzschia galaxiae και P. delicatissima υπό περιορισμό θρεπτικών και μεταλλικών ιχνοστοιχείων σε μαζικές καλλιέργειες - Λαγουδάκη, Μαρίνα (2015)
Τα είδη Pseudo-nitzschia galaxiae και delicatissima είναι δυνητικά τοξικά διάτομα (παράγουν την τοξίνη δομοικό οξύ) με κοσμοπολίτικη εξάπλωση. Ο στόχος της συγκεκριμένης εργασίας ήταν να διερευνηθεί ο ρόλος θρεπτικών και μικροθρεπτικών στοιχείων στην ανάπτυξη του P. galaxiae και τα αποτελέσματα να συγκριθούν με αυτά προηγούμενης πειραματική μελέτης για το P. delicatissima.