Έρευνα κοινωνικών αντιλήψεων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική παράκτια ζώνη: η περίπτωση της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης - Παπαδοπούλου, Δέσποινα (2015)
Η συγκεκριμένη εργασία εκπονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και έλαβε χώρα από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο του 2011 υπό την επίβλεψη της Κυρίας Κοντογιάννης Αρετής, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας Μυτιλήνη. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση των κοινωνικών αντιλήψεων της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης για την κλιματική αλλαγή. Διερευνώνται οι στάσεις, οι απόψεις των ανθρώπων για ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στη παράκτια ζώνη, οι επιπτώσεις τους στις νησιωτικές και παράκτιες εν γένει κοινωνίες, και η σύνδεση τους με τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη Άνοδο Στάθμη Θάλασσας (ΑΣΘ). Η έρευνα αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερης ευρωπαϊκής έρευνας και ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια ερωτηματολογίων της επίκουρης καθηγήτριας του τμήματος Επιστημών της θάλασσας κυρίας Κοντογιάννης Αρετής. Η έρευνα αυτή αφορά την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης.