Διερεύνηση της χωρικής ποιότητας των υδάτων του Στρυμονικού Κόλπου με τη χρήση ιεραρχικής ταξινόμησης - Αυγερινού, Μαρία (2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η αποτύπωση της χωρικής διακύμανσης των παραμέτρων και η διερεύνηση της τροφικής κατάστασης της περιοχής μελέτης με βάση την Κλίμακα ευτροφισμού που έχει εφαρμοστεί και προτείνεται για την Ανατολική Μεσόγειο. Η ανάλυση κατά συστάδες με τις κανονικοποιημένες Μέσες κατά Βάθος Ολοκληρωμένες Τιμές (MIV) και τις επιφανειακές τιμές των νιτρικών, των φωσφορικών και της χλωροφύλλης α δείχνουν παραπλήσια ομαδοποίηση για την εκάστοτε θεωρούμενη παράμετρο.