Οι τεχνολογίες CCS και οι επιπτώσεις τους, με έμφαση στο θαλάσσιο περιβάλλον - Πλουμή, Κωνσταντίνα (2015)
Η παρούσα εργασία επιχειρεί τη διερεύνηση της μεθόδου CCS, καθώς και την εξέταση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μεθόδου αυτής στο θαλάσσιο περιβάλλον. Για την ολοκλήρωση της εργασίας πραγματοποιήθηκε μελέτη στην διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία όσον αφορά την μέθοδο και εφαρμογή της CCS αλλά και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την αποθήκευση και την μεταφορά του CO2 τόσο στο βιοτικό, όσο και στο αβιοτικό περιβάλλον. Στόχος λοιπόν, είναι η παρουσίαση των σύγχρονων τεχνολογιών που μπορούν να οδηγήσουν στην μείωση της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα, γνωστές ως CCS. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα θαλάσσια περιβάλλοντα τα οποία τείνουν τα τελευταία χρόνια να γίνουν οι αποδέκτες όλων των ρύπων και απορριμμάτων που προκύπτουν από τις διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες.