Διερεύνηση της χρήσης δορυφορικών εικόνων για τον προσδιορισμό της βαθυμετρίας στον κόλπο της Καλλονής - Φραγκοπούλου, Ελίζα (2015)
Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια προσδιορισμού της βαθυμετριας του κόλπου Καλλονής μέσω τηλεπισκοπικών δεδομένων (δορυφορικές εικόνες QuickBird)με χρήση βοηθητικών δεδομένων πεδίου (βαθυμετρικά σημεία). Επίσης, έγινε προσπάθεια εντοπισμού συγκεκριμένων σχηματισμών (υβώματα) που συναντώνται σε όλη την έκταση του κόλπου Καλλονής, καθώς και προσπάθεια απεικόνισής τους σε βαθυμετρικούς χάρτες που προέκυψαν απο την επεξεργασία των δεδομένων.