Παράμετροι ποιότητας νερού και δείκτες ρύπανσης - Καλεράντες, Δημήτρης (2015)
Το νερό ειναί η πιο διαδεδομένη χημική ένωση που συναντάμε στο περιβάλλον ενώ είναι πάρα πολύ σημαντική για όλες της μορφές ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.Στην παρούσα πτυχιακή γίνεται ανάλυση των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών παραμετρων που πρέπει να εξετάζει ο άνθρωπος για την αξιολόγηση της ποιότητας του νερού και περιγράφονται αναλυτικα οι ουσίες και οι μικροοοργανισμοί που χρησιμοποιούνται σαν δείκτες ρύπανσης.Στην συνέχεια αναφέρονται οι νόμοι και οι οδηγίες που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαική Ένωση στα Κράτη-μέλη για την προστασία του απλού φυσικού νερού αλλα και του νερού των υδάτινων τόπων.Και τέλος περιγράφονται οι τρόποι αντίμετωπισης που χρησιμοποιεί ο ανθρωπος για την αντιμετωπιση του φαινομένου της ρύπανσης.