Παράκτια και λιμενικά έργα: οι επιπτώσεις και οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους - Φωτεινέας, Παναγιώτης (2015)
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα της ζωής των μελλοντικών γενεών. Ο συνδυασμός της προστασίας του περιβάλλοντος με την συνεχή οικονομική ανάπτυξη αποτελεί πρόκληση τόσο για μηχανικούς όσο και για περιβαλλοντολόγους. Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορα στις επιπτώσεις που προκαλούνται από τα παράκτια έργα αλλά και προτείνονται μέθοδοι αντιμετώπισης τους με έμφαση στην ανανέωση υδάτων και τηυν βυθοκόρηση.