Η επίδραση της αλατότητας στη ρόφηση των αρωματικών πολυκυκλικών υδρογονανθράκων από διάφορους ροφήτες: διαφορετικό μοριακό μέγεθος (ναφθαλένιο, φαινανθρένιο, πυρένιο) - Καμάρας, Κωνσταντίνος (2015)
Στην παρούσα εργασία εντοπίζεται η δράση της αλατότητας στη ρόφηση του ναφθαλενίου και του πυρενίου σε κατάσταση ισορροπίας για 4 διαφορετικούς ροφητές και συγκρίνονται οι ισόθερμες καμπύλες γλυκού και θαλασσινού νερού.Επιπλέον, συσχετίζονται διάφορες μεταβολές στις ιδιότητες της ρόφησης με τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων ρόφητών.Για αυτό το λόγο συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της ρόφησης για 3 διαφορςτικούς PAHs(ναφθαλένιο, φαινανθρένιο, πυρένιο)σε αντίστοιχα 4 διαφορετικούς ροφητές διαφορετικών ιδιοτήτων (τύρφη, ξυλάνθρακα, ίζημα, κωκ)