Μελέτη των χημικών παραμέτρων (διαλυμένο οξυγόνο, θρεπτικά άλατα) στο σύστημα λιμνοθαλασσών του Αμβρακικού κόλπου: εκτίμηση ισοζυγίων θρεπτικών αλάτων στη Λογαρού - Παπαδάκης, Ιωάννης-Αντώνιος (2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η αποτύπωση της ποιότητας των νερών στο σύστημα των λιμνοθαλασσών του Αμβρακικού κόλπου (Τσοπέλι, Τσουκαλιό, Ροδιά, Λογαρού), τον Οκρώβριο του 2004. Αναλυτική η εργασία περιλαμβάνει: Εκτίμηση της ποιότητας του θαλασσινού νερού με τη μέτρηση βασικών φυσικών (θερμοκρασία, αλατότητα) και χημικών (οξυγόνο, ανόργανα θρεπτικά άλατα) παραμέτρων, εκτίμηση των ροών των διατηρητικών παραμέτρων (νερό και αλάτι) και υπολογισμός των μη-διατηρητικών ροών των θρεπτικών με χρήση του βιογεωχημικού μοντέλου LOICZ για τη λιμνοθάλασσα Λογαρού και, βάσει των μη-διατηρητικών ροών των θρεπτικών εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βιογεωχημική συμπεριφορά του συστήματος της Λογαρού.