EdGCM: αρχές λειτουργίας και αξιολόγηση εγκυρότητας ως προς την πρόβλεψη του μελλοντικού κλίματος - Χρυσάνθου, Κυπρούλα (2015)
Χρηση του edgcm με στόχο:1)την κατανόηση των βασικων αρχων λειτουργιας ενος απλου κλιματικου μοντελου και 2) την ποσοτικοποιηση τwν αποτελεσματwν που προκυπτουν απο τις προσομοιωσεις του μοντελου για να καθοριστει α) η εγκυροτητα του ως προς την προβλεψη του μελλοντικου κλιματος και β) για να αποφασιστει εαν ειναι δυνατη η επισημη χρηση των αποτελεσματων του.