Κλιματικές αλλαγές και επιπτώσεις στα παράκτια συστήματα με έμφαση τις ακτές Ρεθύμνου και Κατερίνης - Χρυσάφη, Αναστασία; Μακαρώνα, Άννα (2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε το φαινόμενο της διάβρωσης. Έγινε μια εκτενής αναφορά στις κλιματικές αλλαγές, στις παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα και οι επιπτώσεις των αλλαγών αυτών. Εν συνεχεία,έγινε αναφορά στις δυο περιοχές μελέτης, παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά των δυο περιοχών.Τα δεδομένα για τις δυο περιοχές που είναι αντίστοιχα, η Ανατολική ακτή Ρεθύμνου και Παραλία Κατερίνης, επεξεργάστηκαν με το μοντέλο του Bruun(Bruun Rule) και του Dean(Dean's model). Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μοντέλα, τα πλεονεκτήματα και τα μειωνεκτηματά τους. Τέλος,προτάθηκαν μέτρα διαχείσης των παράκτιων ζωνών και αναφέρθηκαν τεχνικά έργα κατάλληλα για εφαρμογή στην Ανατολική ακτή Ρεθύμνου και Παραλία κατερίνης.