Natura 2000 : εναρμόνιση της Ελλάδας στο θεσμικό πλαίσιο: η περίπτωση του Ε.Θ.Π.Ζ. - Κυριακίδης , Κυριάκος (2015)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση και αποτίμηση σημαντικών πλευρών των σημερινών πολιτικών διατήρησης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα με σκοπό να ελεγχθεί ο βαθμός συμβολής τους στην προστασία της φύσης. Διερευνάται η σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την ανάπτυξη, καθώς και η σχέση της σημερινής κοινωνίας με τη φύση. Το γενικότερο πλαίσιο της εργασίας συγκροτείται σε θεωρητικό επίπεδο κυρίως με βάση το πεδίο της πολιτικής οικολογίας, ενώ σε μεθοδολογικό επίπεδο με βάση το συνδυασμό των πορισμάτων που προκύπτουν από τη συστηματική μελέτη της βιβλιογραφίας.