Πρόσφατες τοξικές ουσίες στο θαλάσσιο περιβάλλον τα τελευταία δέκα χρόνια - Ρέτση, Ευθυμία (2015)
Σκοπός της παρούσης εργασίας, κρίνεται η συλλογή, καταγραφή και ανάλυση στοιχείων σχετικά με τις πρόσφατες τοξικές ουσίες στο θαλάσσιο περιβάλλον τα τελευταία δέκα (10) χρόνια. Προκειμένου λοιπόν η εν λόγω εργασία να θεωρείται και αντιπροσωπευτική ως προς τα στοιχεία που εξετάζει, διαχωρίζεται σε δύο (2) σχετικά κεφάλαια και όπου στο μεν πρώτο αναλύεται η Έννοια και τα Χαρακτηριστικά των Ρύπων και Τοξικών – Βαρέων Μετάλλων και Οδοί Μεταφοράς Αυτών, στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα Τοξικά - Βαρέα Μέταλλα στο Ελληνικό Θαλάσσιο Περιβάλλον τα Δέκα (10) Τελευταία Χρόνια Καθώς και Τρόποι Αντιμετώπισης της Μόλυνσης που Επιφέρουν και στο τρίτο μέρος αναφέρονται τα συμπεράσματα και ο επίλογος της εργασιας.