Εταιρική κοινωνική ευθύνη & περιπτώσεις ορθής πρακτικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης - Κούλης, Απόστολος (2015)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρική κοινωνική ευθύνη μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος προς όφελος μιας επιχείρησης στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Καταρχάς, μελετήθηκε το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον των επιχειρήσεων και παρουσιάστηκαν οι έννοιες των πόρων και ικανοτήτων ως βάση για διαμόρφωση στρατηγικής. Στη συνέχεια, αναλύθηκε η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της εταιρικής διακυβέρνησης καθώς και τα οφέλη που πηγάζουν από την υιοθέτηση σχετικών πρακτικών. Ακολούθως, εξετάστηκαν οι τρόποι μέτρησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παρουσιάστηκαν τα πρότυπα σε ισχύ. Τέλος, παρατίθεται η μελέτη περιπτώσεων ορθής πρακτικής από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης.