Ο ρόλος της γυναίκας στη διαφήμιση - Ντάνου, Αγγελική (2015)
Μελετώντας τον μηχανισμό διακίνησης ιδεών και προβολής προτύπων και μηνυμάτων που αποτελούν και το ρόλο της διαφήμισης, παρατηρούμε πως στοχεύει ιδιαίτερα στη γυναίκα. Από την άλλη, και τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί στην παρουσίασή της είναι γυναίκες. Η γυναίκα αποτελεί τον κυριότερο στόχο της διαφήμισης και του σύγχρονου marketing. Υπάρχει μία κυρίαρχη κουλτούρα στις μέρες μας που τοποθετεί τις γυναίκες σε αυτό το χώρο και τους δίνει αυτό το ρόλο. Η γυναίκα αποτελούσε και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα ΜΜΕ και τη διαφήμιση, παρά όλες τις όποιες προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Όπως διαπιστώνουμε, το πρόβλημα αυτό διαιωνίζεται και τονίζεται η ανάγκη να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση. Αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού καθίσταται η αντίδραση και η αντίσταση κυρίως από την ίδια.