Η κοινωνιολογική προσέγγιση της τουριστικής συμπεριφοράς - Λάλα, Βικτωρία (2015)
Αρχικά να σημειώσουμε πως η παρούσα εργασία χωρίζεται στο θεωρητικό και στο εμπειρικό μέρος. Στην θεωρητική προσέγγιση η μελέτη εστιάζει στις πτυχές της τουριστικής συμπεριφοράς όπως τα κίνητρα και διάφορους άλλους παράγοντες, που διαμορφώνουν την τελική στάση συμπεριφοράς ενός τουρίστα. Επιπροσθέτως μελετάται το κομμάτι της ικανοποίησης των τουριστών καθώς επίσης των κοινωνικών επιδράσεων του τουρισμού. Στην εμπειρική προσέγγιση πραγματοποιήθηκε μια έρευνα με την διανομή των ερωτηματολογίων προκειμένου να μελετηθεί και να εφαρμοστεί η θεωρία της συμπεριφοράς των τουριστών σε πραγματικό περιβάλλον. Η στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων συνέβαλε στην καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του θεωρητικού πλαισίου.