Η ανάπτυξη της χρονομεριστικής μίσθωσης στην Ελλάδας: δυνατότητες και προοπτικές - Τζιάκη, Ελένη (2015)
To timeshare πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 60 στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα εισήχθη το 1982 με την ψήφιση του ν. 1652/82. από τότε και μέχρι σήμερα πλήθος τροποποιήσεων έχουν συντελέσει στην τελική μορφή του προϊόντος. Παρόλα αυτά πολλές είναι ακόμα οι θεσμικές και νομοθετικές αλλαγές που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν για την επιτυχημένη ανάπτυξη του timeshare στην Ελλάδα