Business analysis - Αλογάκος, Σωτήριος (2015)
Η επιχειρηματική ανάλυση στοχεύει στον εντοπισμό των επιχειρηματικών αναγκών και τον καθορισμό λύσεων για τα προβλήματα αυτά. Οι λύσεις περιλαμβάνουν συχνά ένα συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης λογισμικού, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν τη βελτίωση των διεργασιών, τις οργανωτικές αλλαγές ή τον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολιτικής. Το πρόσωπο που ασκεί το έργο αυτό ονομάζεται επιχειρηματικός αναλυτής (business analyst).