Ανάλυση συγχωνεύσεων και εξαγορών στην τραπεζική αγορά: η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς και της Emporiki Bank από την Alpha Bank - Κακιώρας, Ηλίας (2015)
Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη οικονομική κατάσταση και ως οικονομία χώρας και ως παγκόσμια οικονομία. Οι συνέπειες τις κρίσεις έχουν αρχίσει να επηρεάζουν πολύ σημαντικά ζωτικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Μέσα σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον σκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιαστούν οι βασικοί παράγοντες τον Εξαγορών και Συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα. Στην παρούσα εργασία γίνεται, κατά κύριο λόγο, μία βιβλιογραφική προσέγγιση των τραπεζικών Ε&Σ. Αναλύεται το νομικό περιβάλλον, τα πλεονεκτήματα καθώς και παρουσιάζονται οικονομικά στοιχεία του τραπεζικού τομέα. Τέλος υπάρχουν δύο μελέτες περιπτώσεων Πειραιώς-Γενική, Alpha-Εμπορική για να γίνουν τα πράγματα πιο σαφή και στη πράξη.