Η επίδραση των νέων τεχνολογιών στην επιλογή ενός τουριστικού προορισμού - Ρήνα, Γεωργία (2015)
Η παρούσα έρευνα έχει ως πρωταρχικό της σκοπό την αξιολόγηση της υιοθέτησης και διάχυσης των νέων τεχνολογιών από τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει να διερευνήσει τους παράγοντες που είναι καθοριστικοί και επηρεάζουν την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στον κλάδο του τουρισμού. Βασικό μέλημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης μια σφαιρική κατανόηση γύρω από την υιοθέτηση, τη διάχυση και την επίδραση των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό.Στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας παρατηρείται ραγδαία εξάπλωση της πληροφόρησης, υπό το πρίσμα των σύγχρονων καινοτομιών. Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να πει ότι η διάχυση της πληροφορίας γίνεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από εκείνους με τους οποίους εξαπλώνεται μια τεχνολογική καινοτομία