Cloud computing - Σπυρονίκος, Νικόλαος (2015)
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ανάλυση της τεχνολογίας του Cloud Computing. Αρχικά, στο μέρος Α, παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο του Cloud Computing. Γίνεται λεπτομερής και εκτεταμένη ανάλυση του ορισμού του, των χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων του, των μοντέλων παροχής υπηρεσιών, τα ηθικά ζητήματα, τις προκλήσεις, τις εφαρμογές, τις νέες ευκαιρίες, καθώς επίσης αναλύονται και τα θέματα ασφαλείας της εν λόγω τεχνολογίας. Ακολούθως, στο μέρος Β, πραγματοποιείται μια μελέτη περίπτωσης της εταιρείας Amazon. Παρουσιάζονται τα συστήματα Cloud Computing που χρησιμοποιεί η εταιρεία και το πώς αυτά επιδρούν στη καθημερινότητα. Τέλος, παρουσιάζονται ορισμένα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε με το πέρας της μελέτης αυτής.