Τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορίας στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου - Κοροβέσης, Χρήστος (2015)
Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση και ο προσδιορισμός των τεχνολογικών και καινοτομικών εργαλείων, διαδικασιών και στρατηγικών των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου. Οι στόχοι της παρούσας εργασίας περιλαμβάνουν: Την κοινωνικοοικονομική ανάλυση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσα από δευτερογενή και πρωτογενή έρευνα. Την ανάλυση του επιχειρηματικού ιστού της υπό μελέτη περιφέρειας Τον προσδιορισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της υπό μελέτη περιφέρειας Τον προσδιορισμό και την εστίαση και επιλογή των προς προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της περιφέρειας Τον προσδιορισμός των τεχνολογικών και καινοτομικών εργαλείων και διαδικασιών των επιχειρήσεων της υπό μελέτη περιφέρειαςΓια να κατανοήσει ο αναγνώστη τη συγκεκριμένη εργασία θα πρέπει να διαθέτει επαρκείς γνώσεις της στρατηγικής των επιχειρήσεις, των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, της επιστήμης της καινοτομίας των επιχειρήσεων και γενικότερα της λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα.Για την συγγραφή της παρούσας εργασίας πραγματοποιήθηκε πρωτογενής και δευτερογενής έρευνα. Συγκεκριμένα, για τους τέσσερις πρώτους στόχους της εργασίας χρησιμοποιήθηκε η πρωτογενής έρευνας στο 20-30%, μέσω προσωπικής επαφής με τοπικούς φορείς και παράγοντες της περιφέρειας, και η δευτερογενής έρευνα στο υπόλοιπο ποσοστό μέσω συγκέντρωσης πληροφοριών από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, στατιστικούς φορείς, αναπτυξιακές εταιρίες καθώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.=