Το ερώτημα της παγκοσμιοποίησης - Γεωργίου, Δημήτριος (2015)
Η πτυχιακή διατριβή με τίτλο "Το ερώτημα της παγκοσμιοποίησης", αναφέρεται, αρχικά, στο καπιταλιστικό σύστημα και στα στάδια ανάπτυξής του. Επικεντρώνεται στο τρίτο στάδιο, το μονοπωλιακό, στο οποίο και εμφανίζεται ο ιμπεριαλισμός. Βασικό κομμάτι της εργασίας αναφέρεται στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται τα κράτη τα οποία περιπλέκονται σε αυτή. Γίνεται, επίσης, αναφορά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην κυριαρχί των ισχυρών οικονομικά κρατών απέναντι στους αδυνάτους. Κύριο επίσης κομμάτι είναι αυτό το οποίο καλύπτεται με τα στοιχεία τα οποία δίνονται για να αναδειχθεί το κατά πόσο υφίσταται η παγκοσμιοποίηση στην εποχή μας. Δηλαδή το κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα αυτό που διακυρρύσουν οι υποστηρικτές της "Νέας τάξης πραγμάτων".