Ο στρατηγικός σχεδιασμός των δημοσίων σχέσεων στις εταιρίες της βιομηχανίας της μόδας : μελέτη περιπτώσεων - Κάνης, Γεώργιος (2015)
Σχεδόν σε κάθε κλάδο πολύ σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα θεωρούνται το ύψος της εκάστοτε επένδυσης και η ταχύτητα της αντίδρασης σε ερεθίσματα του κοινού ή σε τυχούσες πρωτοποριακές κινήσεις του ανταγωνισμού. Στην τόσο ιδιαίτερη βιομηχανία της μόδας, μία εταιρία μπορεί να φτάσει στην επιτυχία χρησιμοποιώντας και άλλες δύο δυνάμεις, το σχέδιο και το μάρκετινγκ. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται μία εταιρία μόδας, ένα σχεδιαστής, μία φίρμα ενδυμάτων ή υποδημάτων είναι πολύπλοκο διότι σε αυτόν τον κλάδο εμπλέκονται πάρα πολλά πρόσωπα με πολύ διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ερευνητές τάσεων, προμηθευτές, σχεδιαστές, κατασκευαστές, μοντέλα, επιχειρηματίες, χονδρέμποροι, λιανέμποροι, υπεύθυνοι τύπου , διαφημιστές κτλ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά με μοναδικό σκοπό την επιτυχία της συγκεκριμένης φίρμας για την οποία εργάζονται, γεγονός που αν αναλογιστούμε και πόσο ανταγωνιστικός είναι ο συγκεκριμένος κλάδος, φαντάζει αδύνατη!