Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού: μελέτη περίπτωσης του θαλάσσιου τουρισμού στον Πόρο - Κατσαρός, Μάριος (2015)
Ο Ελληνικός Τουριστικός κλάδος αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της εγχώριας οικονομίας, με μία ιδιαίτερη δυναμική στα πλαίσια της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Το γεγονός αυτό, γίνεται διακριτό σε κάθε μικρό αλλά και μεγάλο τουριστικό προορισμό, πόλη, περιοχή και νησί της χώρας αυτής όπου ο τουρισμό συνεχώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται.Κύριος στόχος της εργασίας αυτής, αποτελεί η ανάδειξη της σημαντικότητας που περιλαμβάνει ο τουριστικό κλάδος μέσα από την ειδική ανάλυση και μελέτη ων Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού και κατά επέκταση του Θαλάσσιου Τουρισμού. Η προσέγγιση αυτή επεκτείνεται στην καταγραφή και παρουσίαση του βαθμού ανάπτυξης και εξέλιξης του Θαλάσσιου Τουρισμού σε ένα από τα νησιά του Σαρωνικού που αποτελεί ο Πόρος.Βασικές επιδιώξεις του συγκεκριμένου εγχειρήματος αποτελούν η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης των ειδικών μορφών Θαλάσσιου Τουρισμού στο νησί του Πόρου, η διερεύνηση της λειτουργικότητας και της αξιοποίησής τους και τέλος η καταγραφή των προοπτικών εξέλιξης με σκοπό την λήψη των κατάλληλων μέτρων για την σωστή ανάδειξη της περιοχής και την ομαλή ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού του νησιού.