Η συνεισφορά της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής στην ανάπτυξη των περιφερειών της Ελλάδας - Μακελαράκη, Χρυσάνθη (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε με σκοπό να μελετήσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασκούνται στις περιφέρειές της. Στις σελίδες που ακολουθούν θα γίνει ανάλυση των βασικών εννοιών της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. καθώς επίσης και παρουσίαση της ανάπτυξης της χώρας μας μέσω των επιδοτήσεων της Ε.Ε. Στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση των βασικών αξόνων της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και πως αυτή επηρέασε την αντίστοιχη Ελληνική Περιφερειακή Πολιτική. Η εργασία αναλύει βασικές έννοιες της περιφερειακής πολιτικής. Επιπλέον παρουσιάζει τα Διαρθρωτικά Ταμεία που συντελούν στην ενίσχυση των διαφόρων επενδυτικών προγραμμάτων. Ιδιαίτερη βάση δίνεται στα έργα που έχουν υλοποιηθεί σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο σε διάφορους τομείς. Η εργασία κλείνει με την αξιολόγηση των ανωτέρων και την επιχείρηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με την επιρροή της Ε.Ε. και των πολιτικών της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.