Διαφήμιση και υπηρεσίες διανομής και προβολής τουριστικών προϊόντων μέσω του internet - Χαλκίτη, Ελένη (2015)
Ο Τουρισμός αποτελεί έναν σημαντικό τομέα για την Εθνική Οικονομία μιας χώρας. Έτσι λοιπόν, όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια το τουριστικό προϊόν και οι υπηρεσίες του προβάλλονται μέσω του internet, ούτως ώστε η ανάπτυξη του να είναι πιο αποτελεσματική. Η παρούσα εργασία μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα την χρησιμότητα του διαδικτύου στον τουριστικό τομέα. Έτσι λοιπόν, για να αντιληφθούμε το πόσο χρήσιμη είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον συγκεκριμένο τομέα, θα πρέπει στην αρχή να γνωρίσουμε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του τουριστικού προϊόντος και τα χαρακτηριστικά του. Στη συνεχεία, γίνεται αναφορά γενικά στο μέσω προβολής προϊόντων, που είναι η διαφήμιση και μετά συγκεκριμένα στην τουριστική διαφήμιση και τις παραδοσιακές της μεθόδους. Ακολουθεί η έννοια της τουριστικής διαφήμισης online. Σε αυτό το σημείο αναφέρονται όλοι οι νέοι μέθοδοι που ακολουθούνται, ο σχεδιασμός ενός δικτυακού τόπου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, ούτως ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση με την παραδοσιακή τουριστική διαφήμιση. Επίσης, αναφέρονται μερικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού τομέα, που δρουν και διαφημίζονται στο internet, όπως τα τουριστικά πρακτορεία, οι ξενοδοχειακές μονάδες, οι αεροπορικές εταιρίες καθώς και η προβολή ενός τουριστικού προορισμού. Σε αυτές τις ενότητες, αναφέρονται αναλυτικά οι υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι επιχειρήσεις μέσω του διαδικτύου και πως οι μελλοντικοί πελάτες θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν. Ο τρόπος χρησιμοποίησης τους δίνεται μέσω κάποιων παραδειγμάτων χρήσης. Για παράδειγμα, πως κάποιος μπορεί να βρει και να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο, με συγκεκριμένα δεδομένα μέσα από το internet; Τέλος, αναφέρονται κάποιοι τρόποι προβολής αυτών των επιχειρήσεων και των τουριστικών προορισμών μέσω του διαδικτύου. Αυτοί οι τρόποι προβολής μπορούν να παραχθούν από κάποια οργανωμένα sites που υπάρχουν, τα οποία αναλαμβάνουν την διαφήμιση τους.